Pruimencake

Recept afdrukken
Pruimencake
Een kopje koffie of thee met een heerlijk stukje zelfgemaakte pruimencake. Daar zeg je toch niet nee tegen?
Aantal porties: 8 personen Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 150 gram boter + een beetje extra om de bakvorm in te vetten
  • 100 gram zelfrijzende bloem
  • 100 gram kristalsuiker
  • 50 gram amandelmeel
  • 3 eieren
  • een snuifje zout
  • 5 mooie pruimen
  • een beetje poedersuiker
Bereiding:
Snij de boter in stukken, doe ze in de mengbeker en smelt: 4 min/70°/snelheid 1. Voeg de zelfrijzende bloem, de kristalsuiker, het amandelmeel, de eieren en het zout toe en meng: 20 sec/snelheid 6. Verwarm de oven voor op 170°. Spoel de pruimen, droog ze af en halveer ze. Haal de pit eruit. Vet een springvorm(of cakevorm) in met wat boter. Giet het deeg in de vorm en druk de gehalveerde pruimen er in met de snijkant naar beneden. Bak de cake gedurende 35 minuten in de overn. Controleer of de cake gaar is door er met een tandenstoker of andere prikker in te prikken. Als deze er droog uit komt, is de cake klaar. Verleng anders de baktijd nog met enkele minuten. Laat de cake afkoelen, ontvorm en bestrooi met wat poedersuiker.