Gazpacho van watermeloen

Yield: 4 borden of 10 glaasjes als voorafje
Author: Clevercooking
Gazpacho van watermeloen

Gazpacho van watermeloen

Prep time: 20 MinCook time: 1 MinTotal time: 21 Min
Voor een klassieke gazpacho is het hoofdingrediënt natuurlijk tomaat. Maar variatie doet eten, dus probeer zeker eens dit verkwikkend soepje met watermeloen in de hoofdrol. Geen probleem om er een bord vol van te eten, maar ook heerlijk in kleine hoeveelheid als apero-tasje.

Ingredients

  • 1  rode paprika
  • 1 teentje  look
  • 1  rood chilipepertje
  • 1 kleine  ui
  • 300 gram  tomaten
  • 600 gram  watermeloen (een heel klein beetje achterhouden voor de afwerking)
  • 20 gram  basilicumblaadjes + enkele voor de afwerking
  • 20 gram  geconcentreerde tomatenpuree
  • 30 gram  sherryazijn
  • 50 gram  olijfolie
  • 20 gram  witte wijn
  • een snuif  cayennepeper
  • een flinke snuif  zout

Instructions

  1. Spoel de paprika, halveer hem en haal de zaadlijsten eruit. Snij hem in grove stukken.
  2. Pel de look en halveer.
  3. Was het chilipepertje, halveer, haal de zaadlijsten eruit en snij in grove stukken.
  4. Pel de ui en halveer.
  5. Was de tomaten, snij het hartje eruit en snij in grove stukken.
  6. Snij de watermeloen in schijven, haal de pitten eruit, schil de schijven en snij in grove stukken.
  7. Spoel de basilicumblaadjes.
  8. Doe de paprika, look, chilipeper, ui, tomaten, watermeloen en basilicum in de mengbeker. Voeg de tomatenpuree, de sherryazijn, de olijfolie en de witte wijn toe samen met een snuif cayennepeper en een flinke snuif zout. Mix alles: 1 min/snelheid 10. Proef en kruid eventueel nog wat bij.
  9. Laat minstens 1 uur afkoelen en schenk in borden of glaasjes die je afwerkt met enkele achtergehouden blokjes watermeloen en een blaadje basilicum.
Created using The Recipes Generator