Gazpacho van watermeloen

Recept afdrukken
Gazpacho van watermeloen
Voor een klassieke gazpacho is het hoofdingrediënt natuurlijk tomaat. Maar variatie doet eten, dus probeer zeker eens dit verkwikkend soepje met watermeloen in de hoofdrol. Geen probleem om er een bord vol van te eten, maar ook heerlijk in kleine hoeveelheid als apero-tasje.
Aantal porties: 4 borden of 10 glaasjes als voorafje Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje look
  • 1 rood chilipepertje
  • 1 kleine ui
  • 300 gram tomaten
  • 600 gram watermeloen (een heel klein beetje achterhouden voor de afwerking)
  • 20 gram basilicumblaadjes + enkele voor de afwerking
  • 20 gram geconcentreerde tomatenpuree
  • 30 gram sherryazijn
  • 50 gram olijfolie
  • 20 gram witte wijn
  • een snuif cayennepeper
  • een flinke snuif zout
Bereiding:
Spoel de paprika, halveer hem en haal de zaadlijsten eruit. Snij hem in grove stukken. Pel de look en halveer. Was het chilipepertje, halveer, haal de zaadlijsten eruit en snij in grove stukken. Pel de ui en halveer. Was de tomaten, snij het hartje eruit en snij in grove stukken. Snij de watermeloen in schijven, haal de pitten eruit, schil de schijven en snij in grove stukken. Spoel de basilicumblaadjes. Doe de paprika, look, chilipeper, ui, tomaten, watermeloen en basilicum in de mengbeker. Voeg de tomatenpuree, de sherryazijn, de olijfolie en de witte wijn toe samen met een snuif cayennepeper en een flinke snuif zout. Mix alles: 1 min/snelheid 10 (geleidelijk aan voor de TM5) of 1 min/blenden (voor de TM6). Proef en kruid eventueel nog wat bij. Laat minstens 1 uur afkoelen en schenk in borden of glaasjes die je afwerkt met enkele achtergehouden blokjes watermeloen en een blaadje basilicum.