Quinoa met perziken

Recept afdrukken
Quinoa met boontjes, perziken en zalm
Liefhebbers van quinoa kunnen hun hartje ophalen met dit makkelijke all-in-one gerecht. De quinoa wordt klaargemaakt in het kookmandje, de boontjes leg je in de diepe varomaschaal en de zalmmoten gaan in de platte varomaschaal. Je werkt af met fijngesneden ringetjes rode ui, gehakte noten en rijpe perziken. Zowel warm als koud een smaakvol en gezond bord!
Aantal porties: 4 personen Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 40 gram noten
  • 300 gram fijne prinsessenboontjes
  • 250 gram quinoa
  • 4 moten zalmfilet zonder vel
  • 30 gram olijfolie
  • 10 gram citroensap
  • 20 gram soyasaus
  • 1 rode ui
  • 3 rijpe perziken
  • een snuifje zout
  • een snuifje peper
Bereiding:
Doe de noten in de mengbeker en hak: 3 sec/snelheid 5. Haal uit de mengbeker en hou apart. Spoel de prinsessenboontjes en snij de topjes eraf. Doe ze in de diepe varomaschaal. Kruid ze met een klein beetje peper en zout. Spoel de quinoa onder stromend water en doe in het kookmandje. Voeg 900 gr water toe aan de mengbeker, zet het kookmandje met de quinoa er in en zet de diepe varomaschaal met de boontjes en het deksel op de mengbeker.Stoom: 20 min/varoma/snelheid 2. Pel ondertussen de rode ui en snij hem in dunne ringetjes, snij de perzik (al of niet zonder vel) in stukken. Hou opzij. Leg de zalmfilets op de platte varomaschaal, kruid ze met peper en zout en zet ze bovenop de boontjes. Stoom verder: 8 min/varoma/snelheid 2. Controleer of de boontjes gaar zijn. Stel eventueel nog 2 à 3 minuten bij. Controleer of er nog voldoende water in de mengbeker is. Vul eventueel bij. Haal het kookmandje met behulp van de spatel uit de mengbeker en doe de quinoa in een grote schaal. Roer er de olijfolie, het citroensap en de soyasaus onder. Proef en kruid eventueel nog wat bij met soyasaus en peper. Voeg de uiringen, de perziken, de boontjes en de achtergehouden gehakte noten toe. Meng even en serveer met de gestoomde zalm.