Frosé

Recept afdrukken
Frosé
Nee, dit is geen zelf uitgevonden benaming voor een heerlijk fruitig aperitiefje. Frosé is de samentrekking van frozen en rosé en is een zalige starter van een zomerse maaltijd. Planning is essentieel maar o zo eenvoudig: denk eraan om de rosé minstens 6 uur op voorhand in een schaal in te vriezen.
Aantal porties: 6 personen Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 fles rosé
  • 60 gram kristalsuiker
  • 120 gram water
  • 250 gram aardbeien, gewassen en zonder kroontjes
  • het sap van 1 citroen
  • enkele ijsblokjes
Bereiding:
Giet de rosé in een platte schaal en vries minstens 6 uur in. Doe de suiker en het water in de mengbekere en smelt: 4 min/100°/snelheid 1. Voeg de aardbeien toe en mix: 4 sec/snelheid 3. Zet de mengbeker in de koelkast om af te koelen. Voeg de bevroren rosé in stukken toe aan de mengbeker (dat gaat vlot omdat de rosé toch niet helemaal bevriest door de alcohol die erin zit), voeg het citroensap toe en mix: 30 sec/snelheid 8. Vul 6 glazen met wat ijsblokjes en verdeel het aperitief over de glazen.