Aantal porties: 6 personen

Coquille met courgette, pistachepesto en dille-olie
Kooktijd: 25 MinInactive time: 30 MinTotale tijd: 55 Min
Dit warme voorgerecht is heel puur van smaak: zacht gestoomde sint-jacobsvruchten met een fijn plakje courgette, makkelijk klaargemaakt in de Varoma. De pistache-dillepesto zorgt voor een frisse, nootachtige toets en de dille-olie voor een mooi kleuraccent. Een licht, verfijnd bordje dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook een echte blikvanger is op je tafel.
Ingredienten
Voor de dille-olie
- 150 gr zonnebloemolie
- 40 gr verse dille (enkel de blaadjes)
- peper
- zout
Voor de pistachepesto
- 40 gr parmezaan
- 1 teen look
- 80 gr ongezouten, gepelde pistachenoten
- 40 gr dille (enkel de blaadjes)
- 30 gr olijfolie
- sap van 1/2 citroen
- zout
Overige ingrediënten
- 2 dunne courgettes
- 18 coquilles
- peper
- zout
- 300 gr water
Instructies
Voor de dille-olie
- Doe de zonnebloemolie en de dille in de mengbeker en mix: 1 min/snelheid 1.
- Proef en kruid naar smaak met peper en zout.
- Spatel naar beneden en herhaal: 30 sec/snelheid 10.
- Giet in een bokaal en laat 30 min infuseren in een pot met koud water.
- Giet door een zeef en hou opzij.
Voor de pistachepesto
- Doe de parmezaan in de mengbeker en maak fijn: 10 sec/snelheid 10. Haal uit de beker en hou apart.
- Pel de look. Doe de look en de pistachenoten in de mengbeker en hak: 6 sec/snelheid 7.
- Spatel naar beneden. Voeg de dille, de olijfolie, de geraspte parmezaan, het citroensap en een snuif zout toe en meng: 10 sec/snelheid 6.
- Spatel naar beneden en herhaal: 10 sec/snelheid 6.
- Je kan deze pesto ongeveer 5 dagen in een bokaal bewaren in de koelkast.
Overige
- Was de courgettes en snij in plakjes. Zorg ervoor dat je 18 plakjes hebt van ongeveer 1cm dikte.
- Leg ze in de diepe varomaschaal en kruid ze met peper en zout.
- Kruid de coquilles ook met peper en zout en leg ze bovenop de courgetteplakjes. Dek af met het varomadeksel.
- Doe het water in de mengbeker, zet de varomaschaal op de mengbeker en stoom: TM7: stoomfunctie/10 minuten. TM6 en TM5: varoma/10 min/snelheid 2.
- Neem de varomaschaal af en serveer per persoon 3 courgette/coquilletorentjes die je bestrijkt met de pistache/dillepesto. Werk het bord af met enkele druppels dille-olie.