Coquille met courgette, pistachepesto en dille-olie

Aantal porties: 6 personen
Auteur: Clevercooking
Coquille met courgette, pistachepesto en dille-olie

Coquille met courgette, pistachepesto en dille-olie

Kooktijd: 25 MinInactive time: 30 MinTotale tijd: 55 Min

Dit warme voorgerecht is heel puur van smaak: zacht gestoomde sint-jacobsvruchten met een fijn plakje courgette, makkelijk klaargemaakt in de Varoma. De pistache-dillepesto zorgt voor een frisse, nootachtige toets en de dille-olie voor een mooi kleuraccent. Een licht, verfijnd bordje dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook een echte blikvanger is op je tafel.

Ingredienten

Voor de dille-olie
  • 150 gr zonnebloemolie
  • 40 gr verse dille (enkel de blaadjes)
  • peper
  • zout
Voor de pistachepesto
  • 40 gr parmezaan
  • 1 teen look
  • 80 gr ongezouten, gepelde pistachenoten
  • 40 gr dille (enkel de blaadjes)
  • 30 gr olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • zout
Overige ingrediënten
  • 2 dunne courgettes
  • 18 coquilles
  • peper
  • zout
  • 300 gr water

Instructies

Voor de dille-olie
  1. Doe de zonnebloemolie en de dille in de mengbeker en mix: 1 min/snelheid 1.
  2. Proef en kruid naar smaak met peper en zout.
  3. Spatel naar beneden en herhaal: 30 sec/snelheid 10.
  4. Giet in een bokaal en laat 30 min infuseren in een pot met koud water.
  5. Giet door een zeef en hou opzij.
Voor de pistachepesto
  1. Doe de parmezaan in de mengbeker en maak fijn: 10 sec/snelheid 10. Haal uit de beker en hou apart.
  2. Pel de look. Doe de look en de pistachenoten in de mengbeker en hak: 6 sec/snelheid 7.
  3. Spatel naar beneden. Voeg de dille, de olijfolie, de geraspte parmezaan, het citroensap en een snuif zout toe en meng: 10 sec/snelheid 6.
  4. Spatel naar beneden en herhaal: 10 sec/snelheid 6.
  5. Je kan deze pesto ongeveer 5 dagen in een bokaal bewaren in de koelkast.
Overige
  1. Was de courgettes en snij in plakjes. Zorg ervoor dat je 18 plakjes hebt van ongeveer 1cm dikte.
  2. Leg ze in de diepe varomaschaal en kruid ze met peper en zout.
  3. Kruid de coquilles ook met peper en zout en leg ze bovenop de courgetteplakjes. Dek af met het varomadeksel.
  4. Doe het water in de mengbeker, zet de varomaschaal op de mengbeker en stoom: TM7: stoomfunctie/10 minuten. TM6 en TM5: varoma/10 min/snelheid 2.
  5. Neem de varomaschaal af en serveer per persoon 3 courgette/coquilletorentjes die je bestrijkt met de pistache/dillepesto. Werk het bord af met enkele druppels dille-olie.