Butternutsoep met kaneel

Aantal porties: 6 personen
Auteur: Clevercooking
Butternutsoep met kaneel

Butternutsoep met kaneel

Bereidingstijd: 5 MinKooktijd: 25 MinTotale tijd: 30 Min

Comfortfood met een feestelijk accent: zo zou ik dit fluweelzachte soepje omschrijven. Dankzij de kaneel krijg je een onverwachte combinatie die voor extra diepgang zorgt. Een eenvoudig soepje maar echt verfijnd!

Ingredienten

  • 1 butternut (550 gr geschild gewicht)
  • 150 gr uien
  • 100 gr wortel
  • 1 teen look
  • 25 gr olijfolie
  • 700 gr water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 mespunt kaneel
  • 100 gr walnoten, fijngehakt
  • enkele blaadjes groene kruiden naar keuze (kervel, peterselie, bieslook, ...)

Instructies

  1. Verwijder de schil en de pitten van de butternut en snij in grove stukken. Pel de ui en snij in grove stukken. Reinig de wortel en snij in grove stukken. Pel de look.
  2. Doe de butternut, uien, wortel en look in de mengbeker en hak: 6 sec/snelheid 5.
  3. Spatel naar beneden, voeg de olijfolie toe en stoof aan: 5 min/100°/snelheid 1.
  4. Voeg het water en de kippenbouillon toe en kook: 20 min/100°/snelheid 1.
  5. Voeg een flinke snuif kaneel toe en mix: 1 min/snelheid 10.
  6. Serveer met de fijngehakte walnoten en groene kruiden naar keuze.