Bladerdeeghapje met zalm en pistache-dillepesto

Aantal porties: 6 personen
Auteur: Clevercooking
Bladerdeeg hapje met zalm en pistache-dillepesto

Bladerdeeg hapje met zalm en pistache-dillepesto

Bereidingstijd: 10 MinKooktijd: 5 MinInactive time: 20 MinTotale tijd: 35 Min

Voor dit krokante hapje kan je de pesto gerust enkele dagen van tevoren klaarmaken.

Ingredienten

  • 40 gr parmezaan
  • 1 teen look
  • 80 gr ongezouten, gepelde pistachenoten
  • 40 gr dille (enkel de blaadjes)
  • 30 gr olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • zout
  • 2 sneetjes gerookte zalm
  • 6 plakjes diepvriesbladerdeeg (ik gebruikte vierkanten plakjes van 11cm x 11cm)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200°.
  2. Doe de parmezaan in de mengbeker en maak fijn: 10 sec/snelheid 10. Haal uit de beker en hou apart.
  3. Pel de look. Doe de look en de pistachenoten in de mengbeker en hak: 6 sec/snelheid 7.
  4. Spatel naar beneden. Voeg de dille, de olijfolie, de geraspte parmezaan, het citroensap en een snuif zout toe en meng: 10 sec/snelheid 6.
  5. Spatel naar beneden en herhaal: 10 sec/snelheid 6.
  6. Haal het bladerdeeg uit de diepvriezer en leg de plakjes open. Ze zijn bijna onmiddellijk ontdooid. Leg in het midden van elk plakje een stukje gerookte zalm en doe er wat pesto op. Vouw de vier hoeken van het bladerdeegplakje naar binnen. Leg de plakjes op een bakplaat en zet ze ongeveer 20 minuten in de oven op 200°.