Dip van platte kaas met verse kruiden

Aantal porties: 6 personen
Auteur: Clevercooking
Dip van platte kaas met verse kruiden

Dip van platte kaas met verse kruiden

Bereidingstijd: 10 MinKooktijd: 5 MinTotale tijd: 15 Min

Deze lichte dip van plattekaas en fijne groenten is de perfecte opener voor elk feestmoment. In een handomdraai klaar met de Thermomix, heerlijk fris van smaak én een gezonde keuze om kleurrijke rauwkost in te dippen. Ideaal voor wie snel iets lekkers en lichts op tafel wil zetten.

Ingredienten

  • 15 gr kervel
  • 5 blaadjes salie
  • 3 takjes tijm (enkel de blaadjes)
  • 5 gr dille (enkel de blaadjes)
  • een flijnke snuif gedroogde oregano
  • een snuifje chilivlokken
  • 10 gr citroensap
  • zeste van 1/2 citroen
  • 250 gr platte kaas
  • peper
  • zout
  • 20 gr balsamicocrème
  • geroosterde pompoenpitten
  • Om te dippen: radijs, worteltjes, komkommer, kerstomaatjes, bloemkoolroosjes, witloof, ...

Instructies

  1. Doe de kervel, salie, tijm, dillie, oregano en chilivlokken in de mengbeker en hak: 4 sec/snelheid 8.
  2. Spatel naar beden. Voeg het citroensap, de zeste van citroen, de platte kaas, peper, zout en balsamicocrème toe en meng: 10 sec/snelheid 5,5.
  3. Serveer de dip met geroosterde pijnbooompitten en rauwe groentjes.