Aziatisch gemarineerde zalm met wortelcrème

Recept afdrukken
Aziatisch gemarineerde zalm met wortelcrème
Met dit receptje kan je beslist feestelijk uitpakken. De marinade geeft de zalm een frisse toets en is een perfecte match met de zoete wortelcrème. Je kan dit gerecht mét of zonder koolhydraten serveren. Ik maakte er een aardappeltje bij.
Aantal porties: 4 personen Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 bio-limoen (zestes en sap)
  • 60 gram hazelnoten of andere noten naar keuze
  • 4 stukken zalm met vel
  • 2 cm verse gember
  • 25 gram terriyaki-saus (kant-en-klaar, bijvoorbeeld Delhaize)
  • 20 gram notenolie
  • 800 gram water
  • 500 gram wortelen
  • 70 gram boter
  • een snuifje zout
Bereiding:
Rasp één eetlepel zestes van de limoen en hou opzij. Pers de limoen uit en hou het sap opzij. Doe de noten in de mengbeker en hak: 25 sec/snelheid 4. Maak de marinade: doe de gember, het limoensap en 40 gr van de gehakte noten in de mengbeker en mix: 5 sec/snelheid 8.Voeg de terriyakisaus en de notenolie toe en meng: 15 sec/snelheid 2. Leg de zalmmoten in een schaal en giet er de marinade over. Dek af en zet 1 uur in de koelkast. Maak de wortelen schoon, snij ze in schijfjes en doe ze in het kookmandje. Doe het water in de mengbeker, zet het kookmandje erin en stoom: 20 min/varoma/snelheid 1. Haal het mandje met behulp van de spatel uit de mengbeker en giet het kookvocht uit de beker. Doe de worteltjes in de mengbeker en voeg de boter en een snuifje zout toe. Mix: 30 sec/snelheid 8. Spatel naar beneden en herhaal: 30 sec/snelheid 7. Bak ondertussen de gemarineerde zalmmoten in een pan, zorg ervoor dat ze vanbinnen nog roze zijn. Serveer de zalm op een bedje van wortelcrème en strooi er de achtergehouden gehakte nootjes over en de zestes van limoen.

Clevercooking

Van wal en Co Com. V., Louis Vervoortlaan, Schoten, Vlaams Gewest, 2900, Belgium