Avocadotoast met tomaatjes

Recept afdrukken
Avocadotoast met tomaatjes
Avocado's zijn in de keuken al een hele tijd aan een opmars bezig. En terecht. Deze vruchten zitten immers boordevol vitamine C en onverzadigde vetten. Heerlijk om advocado voor een lekkere lunch te combineren met gemarineerde tomaatjes.
Aantal porties: 4 personen Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 limoen (zestes en 1 eetlepel limoensap)
  • 2 rijpe avocado's
  • 40 gram boter op kamertemperatuur, in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel verse dragonblaadjes
  • 1 eetlepel verse dilleblaadjes
  • 100 gram kerstomaatjes, bij voorkeur verschillende kleuren
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 4 sneetjes brood naar keuze
  • een snuifje komijnpoeder
  • een snuifje peper
  • zout
Bereiding:
Rasp de zeste van de limoen en hou opzij. Pers 1 eetlepel sap uit de limoen en hou opzij. Halveer de avocado's en haal de pit eruit. Schraap het vruchtvlees met een lepel uit de helften en doe dit in de mengbeker. Voeg de helft van de limoenzestes, 1/2 eetlepel limoensap, de boter, de dragon-en dilleblaadjes en een flinke snuif zout toe en mix: 10 sec/snelheid 4. Spatel naar beneden en herhaal: 5 sec/snelheid 3,5. Schep over in een kommetje en zet een kwartiertje in de koelkast. Snij de tomaatjes in kwartjes en doe ze in een kommetje. Voeg de kappertjes, de olijfolie, de rest van de limoenzestes en de rest van het limoensap toe en meng met een lepel. Pel de knoflook en halveer. Rooster de sneetjes brood en wrijf er aan één kant over met de snijkant van het knoflookteentje. Bestrijk het brood met het avocadomengsel en leg er wat van de gemarineerde tomatenmengeling op. Bestrooi met wat peper en een beetje komijnpoeder.

Clevercooking

Van wal en Co Com. V., Louis Vervoortlaan, Schoten, Vlaams Gewest, 2900, Belgium