Zeeuwse mosselen op Thaise wijze

Recept afdrukken
Zeeuwse mosselen op Thaise wijze
Hiermee kan je uitpakken bij een etentje. Je kan dit toprecept ook gerust serveren als voorgerecht. Doe alle ingrediënten op voorhand in de mengbeker en hou de gereinigde mosselen in de Varoma klaar in de koelkast. Zet de Varoma op je toestel als je gasten arriveren, schakel je toestel in en terwijl je mee aan het aperitief zit, doet de Thermomix al het werk.
Aantal porties: 4 personen (als voorgerecht) Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 kg mosselen
  • 1 teentje knoflook
  • 3 cm gember
  • 1 rode chilipeper
  • 20 gram arachideolie
  • 400 gram kokosmelk
  • 1 stengel citroengras, in een paar grote stukken gesneden
  • 80 gram zoete aardappel
  • 80 gram kerstomaatjes
  • Een handvol koriander of basilicumblaadjes
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1/2 eetlepel bruine suiker
  • 1 limoen
Bereiding:
Doe de gespoelde mosselen in de Varoma en zet opzij. Doe de knoflook, gember en chilipepertje in de mengbeker en hak: 5 sec op snelheid 7. Voeg de arachideolie toe en sauteer: 2 min op 100 graden en snelheid 1. Voeg de kokosmelk, het citroengras, de blokjes zoete aardappel, de kerstomaatjes, de koriander of basilicum, de vissaus en de suiker toe aan de mengbeker. Plaats de Varoma met de mosselen en stoom: 14 min op Varoma en snelheid 1 (linksomdraai). Schud de mosselen halverwege de stoomtijd even op. Haal het citroengras uit de mengbeker, doe de mosselen in diepe borden en overgiet met de groenten en het sausmengsel. Werk af met wat verse koriander en een in vier gesneden limoen. Wil je dit gerecht als hoofgerecht serveren, dan kan dit met een lekkere nasi.