Knolseldersoep met peer

Recept afdrukken
Knolseldersoep met peer
Alleen al de smaak van knolselder doet je aftellen naar de herfst en de winter. Maar hoe schil je zo’n uit de kluiten gewassen knol het best? Neem een lang scherm mes en een grote snijplank . Snij onderaan de wortels weg. Mocht er bovenaan nog groen aan de knol hangen, snij dat er dan ook af. Zet de knol rechtop en halveer hem, oefen veel druk uit op je mes maar let op voor je vingers! Het gevaarlijke werk is nu achter de rug. Leg elke helft plat op de snijplank en snij in kleinere schijven. Schil elk stuk en verwijder de bruine “kronkeltjes”.
Aantal porties: 4 personen Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 400 gram knolselder, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 grote ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 700 gram water
  • 1 rijpe peer, in grove stukken
  • Selderijzout
  • 1 eetlepel gebakken uitjes (kant-en-klaar)
Bereiding:
Pel de ui, snij in vier en hak: 5 sec op snelheid 5. Spatel naar beneden, voeg een eetlepel olijfolie toe en sauteer: 3 min op Varoma en snelheid 1. Voeg de knolselderblokjes toe aan de mengbeker, samen met het bouillonblokje en het water en kook: 13 min op 100 graden en snelheid 1. Voeg de in stukjes gesneden peer toe en kook verder: 4 min op 100 graden en snelheid 1. Mix de soep: 1,5 min op snelheid 10 (geleidelijk aan). Kruid bij met selderijzout. Schep in borden en werk af met wat gebakken uitjes.