Vlierbloesemtaartjes

Yield: 10 kleine taartjes met een diamter van 5 cm
Author: Clevercooking
Vlierbloesemtaartjes

Vlierbloesemtaartjes

Dit receptje is een variant op het klassiek Portugees gebakje: Pastéis de Nata. Door het toevoegen van een beetje vlierbloesemsiroop krijgt dit taartje een extra subtiele smaak. Voor fijnproevers dus!

Ingredients

  • 125 gr room
  • 125 gr melk
  • 60 gr suiker
  • 20 gr honing
  • 25 gr patisseriebloem
  • 3 eidooiers
  • 1 theelepel vlierbloesemsiroop
  • bladerdeeg uit diepvries (ik gebruikte een verpakking van Delhaize met 10 vierkantjes)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200°.
  2. Zet de vlinder op het mes.
  3. Doe room, melk, suiker, honing, patisseriebloem, eidooiers en vlierbloesemsiroop in de mengbeker en klop: 10 sec/snelheid 3,5.
  4. Kook het geheel: 13 min/90°/snelheid 2.
  5. Spreid de bladerdeegvierkantjes uit op je werkvlak. Steek met een ronde uitsteker of een groot glas het bladerdeeg uit en bekleed er tartelette - of muffinvormpjes mee. De uitsteekvorm moet groter zijn dat de diameter van je taartvormpje zodat je ook de wand kan bekleden.
  6. Vul de vormpjes voor 3/4 met de roombereiding.
  7. Plaats gedurende 15 à 20 min in de oven op 200°.
  8. Laat afkoelen en haal uit de vormpjes.