Tomatensoep met kaneel

Yield: 4 personen
Author: Clevercooking
Tomatensoep met kaneel

Tomatensoep met kaneel

Cook time: 25 MinTotal time: 25 Min
Wellicht associeer je kaneel eerder met desserten. In dit soepgerecht zorgt een kaneelstokje voor een fijne toets die lekker past bij tomaat. Een receptje om zeker eens te proberen.

Ingredients

  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 5 champignons
  • 1 stengel bleekselder
  • 1/2 wit van prei
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gr tomaten
  • 500 gr water
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 1 kaneelstokje
  • 100 gr gemengd gehakt
  • 10 blaadjes basilicum + enkele voor de afwerking
  • 100 gr room
  • een snuif suiker
  • peper
  • zout

Instructions

  1. Pel de sjalot en de look en snij in grove stukken. Boen de champignons schoon en halveer ze. Was de bleekselder en het wit van prei en snij in grove stukken. Doe al deze groenten in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5. Spatel naar beneden.
  2. Voeg de olijfolie toe en stoof aan: 4 min/100°/snelheid 1.
  3. Was de tomaten, haal het hartje eruit, snij in grove stukken, doe in de mengbeker en stoof verder aan: 4 min/100°/snelheid 1.
  4. Voeg het water, het groentenbouillonblokje en de kaneelstok toe en kook: 12 min/100°/linksomdraai/snelheid 1.
  5. Rol ondertussen balletjes van het gemengd gehakt en hou ze opzij.
  6. Haal het kaneelstokje uit de mengbeker en gooi het weg. Voeg de basilicumblaadjes, de room en de suiker toe aan de mengbeker en mix: 1,30 min/snelheid 10 (geleidelijk aan voor TM5).
  7. Voeg de gehaktballetjes toe aan de mengbeker en kook verder: 5 min/90°/linksomdraai/snelheid lepeltje.
  8. Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
  9. Serveer meteen en werk af met enkele achtergehouden basilicumblaadjes.
Created using The Recipes Generator