Samosa's met groentjes

Yield: 20 samosa's
Author: Clevercooking
Samosa's met groentjes

Samosa's met groentjes

Cook time: 20 Mininactive time: 12 MinTotal time: 32 Min
Samosa's zijn afkomstig uit de Indiase keuken waar met de meest diverse vullingen gewerkt wordt. Deze kleine mini-loempia's kan je echt makkelijk zelf maken en frituren of afbakken in de oven indien je voor een minder vette versie kiest. Je kan ze als hapje of bijgerechtje serveren met een zoetzure of pikante chilisaus. De vulling van deze samosa's is vegetarisch. Kijk in je koelkast wat je aan groenten hebt liggen, je kan heel veel verschillende soorten gebruiken.

Ingredients

  • 1 teentje look
  • 1 cm gember
  • 1/2 rode paprika
  • 1 kleine ui
  • 1/2 wit van prei
  • 1 wortel
  • enkele roosjes bloemkool
  • 20 gr olijfolie
  • 10 gr rode currypasta
  • peper
  • zout
  • komijnpoeder
  • 10 takjes gehakte koriander
  • 10 vellen brickdeeg
  • zoetzure saus of chilisaus

Instructions

  1. Pel de look, schil de gember, doe in de mengbeker en hak: 3 sec/snelheid 7. Spatel naar beneden.
  2. Verwijder de zaadlijsten uit de rode paprika, pel de ui, was het stukje prei, schraap de wortel, was de bloemkoolroosjes. Snij alles in grove stukken, doe in de mengbeker en hak: 7 sec/snelheid 5.
  3. Voeg de olijfolie, de currypasta, peper, zout en een snuifje komijnpoeder toe en gaar: 5 min/100°/snelheid 1.
  4. Giet de inhoud in een zeef, druk op de gehakte groenten om het vocht eruit te halen. Doe in een kommetje.
  5. Voeg de gehakte koriander toe en roer rond met een lepel.
  6. Verwarm de oven voor op 200°. Leg een vel bakpapier op de bakpla(a)ten.
  7. Halveer de brickvellen zodat je telkens een halve cirkel hebt.
  8. Vouw de ronde zijde naar de rechte zijde en lepel er een kleine hoeveelheid van het groentenmengsel op. Vouw mooie rechthoekjes.
  9. Leg de samosa's op de bakplaat en bak ze goudgeel in de oven gedurende 12 min op 200°.
  10. Serveer ze met zoetzure saus of chilisaus.
Created using The Recipes Generator