Feestsoep van bospaddenstoelen

Recept afdrukken
Feestsoep van bospaddenstoelen
Heerlijk is dit winters soepje op basis van bospaddenstoelen. Gebruik een goede wildfond en je zal verrast staan van de intense smaak van dit feestelijk gerecht. En voor één keer laten we de krachtige mix-functie van de Thermomix achterwege. Want zeg nu zelf: wie kan er weerstaan aan zo'n mooie stukken paddenstoel in zijn lepel?
Aantal porties: 6 personen Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 kleine sjalot
  • 100 gram pompoen in blokjes
  • 200 gram bospaddenstoelen (grootste exemplaren in stukken gescheurd)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400gr wildfond (bijvoorbeeld Lacroix)
  • 400 gram rundfond(bijvoorbeeld Lacroix)
  • 100 gram madeira
  • 50 gram rode wijn
  • 200 gram water
  • 1 eetlepel tapenade van truffel en olijf (Delhaize)
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
Bereiding:
Pel de sjalot en halveer. Doe de sjalot in de mengbeker en hak:5sec/snelheid 5. Voeg de pompoenblokjes en de paddenstoelen toe samen met de olijfolie en stoof: 5min./100°/linksomdraai/lepeltje. Voeg de wildfond, de rundfond, het water, de madeira en de rode wijn toe en kook zonder dopje: 10min/100°/linksomdraai/snelheid 1. Voeg de tapenade toe en kook verder met dopje: 4min/100°/linksomdraai/snelheid 1. Giet in borden en werk af met gehakte peterselie.

Clevercooking

Van wal en Co Com. V., Louis Vervoortlaan, Schoten, Vlaams Gewest, 2900, Belgium