Pompoen-knolseldersoep

Recept afdrukken
Pompoen-knolseldersoep
Heb je nog wat restjes winterse groenten in de koelkast? Pompoen, pastinaak, peterseliewortel, knolselder; ze passen allemaal mooi bij elkaar. Hieronder vind je een heel eenvoudige maar lekkere combinatie met knolselder en pompoen. 
Aantal porties: 4 personen Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 gram butternutpompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 200 gr knolselder geschild en in blokjes gesneden
  • 600 gram kippenbouillon
  • 50 gram room
  • een snuifje peper en zout
  • gehakte bieslook
Bereiding:
Pel de ui en snij in twee.Doe in de mengbeker en hak: 4 sec/snelheid 5. Voeg de olijfolie toe en stoof aan: 3 min/120°/snelheid 1. Voeg de pompoen-en knolselderblokjes toe, samen met het water en de kippenbouillon en kook: 15 min/100°/snelheid 1. Voeg de room toe en mix: 1 min/snelheid 10 (geleidelijk aan). Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout. Serveer met gehakte bieslook.