Broodpudding met koffie-aroma

Recept afdrukken
Broodpudding met koffie-aroma
Dit broodpuddingrecept is echt heel snel klaar. De "deeg" maak je met de Thermomix, daarna nog 10 minuten in de microgolf en klaar! Het resultaat is een heerlijke broodpudding met een smeuïge textuur. Lust je geen rozijntjes, dan kan je die vervangen door fijn gesneden appelstukjes.
Aantal porties: 10 stuks Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 300 gram melk
  • 200 gram koffie
  • 300 gram oud brood
  • 220 gram donkere kandijsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 afgestreken koffielepel kaneel
  • 2 eieren
  • 80 gram lichte rozijnen
Bereiding:
Zet de verse koffie. Voeg de melk, samen met de warme koffie toe aan de mengbeker en verwarm: 4 min op 100 graden en snelheid 1. Scheur het brood in stukken en doe het samen met de kandijsuiker, de vanillesuiker, het kaneelpoeder en de eieren in de mengbeker en meng: 1,5 min op snelheid 3. Voeg de rozijnen toe en meng: 1 min op snelheid 2 (linksomdraai). Doe het mengsel in een platte ovenschaal met deksel, maak het mengsel gelijk en zet in de microgolf gedurende 10 min op 700 Watt. Laat nog een 10-tal minuten nagaren in de microgolfoven, haal de broodpudding uit de oven, verwijder het deksel en laat afkoelen. Indien gewenst kan je er nog een laag chocoladeganache op smeren die je moet laten afkoelen alvorens te serveren. Zie hiervoor het recept van Chocoladeganache.

Clevercooking

Van wal en Co Com. V., Louis Vervoortlaan, Schoten, Vlaams Gewest, 2900, Belgium