Bloemkoolnasi met kippengehakt

Aantal porties: 4 personen
Auteur: Clevercooking
Bloemkoolnasi met kippengehakt

Bloemkoolnasi met kippengehakt

Kooktijd: 30 MinTotale tijd: 30 Min
Een lekkere nasi hoeft niet altijd met rijst geserveerd te worden. Voor dit pittige gerecht gebruiken we lekker veel groenten en schakelen we de Thermomix in om ze snel te snijden. Daarna gaat alles in de wokpan.

Ingredienten

  • 50 gr cashewnoten
  • 1 kleine bloemkool (ongeveer 500 gr)
  • 3 wortelen
  • 1 ui
  • 200 gr witte selder
  • 1 prei
  • druivenpit-of andere neutrale olie
  • 400 gr kippengehakt
  • 4 eetlepels mirin
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 4 eitjes
  • een handvol koriander
  • 4 lenteuitjes

Instructies

  1. Doe de noten in de mengbeker en hak: 1 sec/turbo. Haal uit de mengbeker en hou opzij.
  2. Verwijder de groene bladeren van de bloemkool en haal er de roosjes af. Doe ze in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5. Haal uit de mengbeker en hou opzij.
  3. Maak de wortelen schoon en snij ze in grove stukken. Pel de ui in snij in grove stukken. Doe de wortelen en de ui in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5. Haal uit de mengbeker en hou opzij.
  4. Spoel de witte selder en haal er de draden wat af met een dunschiller. Snij in grove stukken. Was de prei en snij in grove stukken. Doe de selder en de prei in de mengbeker en hak: 4 sec/snelheid 5.
  5. Haal uit de mengbeker en hou opzij.
  6. Zet een wokpan op het vuur en doe er wat olie in. Bak eerst het gehakt enkele minuten en voeg er 2 eetlepels mirin en 1 eetlepel ketjap manis aan toe.
  7. Haal uit de wokpan en hou opzij.
  8. Doe opnieuw wat olie in de pan en doe er de gehakte wortelen, ui, selder en prei in. Roerbak een 5-tal minuten.
  9. Voeg de gehakte bloemkool toe en roerbak verder. Voeg 2 eetlepels mirin, 2 eetlepels ketjap manis en 2 eetlepels chilisaus toe.
  10. Meng alles goed, proef of de groenten voldoende gegaard zijn en voeg het gebakken gehakt toe.
  11. Bak ondertussen in een andere pan 4 spiegeleitjes
  12. Snipper de koriander en de lenteuitjes fijn.
  13. Serveer het roerbakgerecht met gehakte nootjes, koriander en lenteuitjes.