Aantal porties: 4

Bloemkool-aardappelsoep met grijze garnalen
Bereidingstijd: 10 MinKooktijd: 30 MinTotale tijd: 40 Min
Dit soepje is een klassieker in de Poolse keuken. Ik gaf er een Belgische draai aan door de soep te serveren met grijze Noordzeegarnalen.
Ingredienten
- 1 ui
- 10 gr olijfolie
- 350 gr bloemkoolroosjes (ongeveer 1/2 grote bloemkool)
- 350 gr vastkokende aardappelen
- 800 gr water
- 2 groenten-of kippenbouillonblokjes
- 100 gr melk
- nootmuskaat
- peper
- zout
- 200 gr gepelde grijze garnalen.
Instructies
- Pel de ui, snij in grove stukken, doe in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
- Spatel naar beneden, voeg de olijfolie toe en stoof aan: 3 min/100°/snelheid 1.
- Was de bloemkoolroosjes. Schil de aardappelen en snij ze in stukjes van ongeveer 1,5cm. Doe de bloemkoolroosjes en de aardappelen in de mengbeker, voeg het water en de bouillonblokjes toe en kook: 20 min/100°/snelheid 1.
- Voeg de melk en een flinke snuif nootmuskaat toe en kook nog even verder: 3 min/100°/snelheid 1.
- Proef de soep en kruid naar smaak bij met peper en zout.
- Serveer de soep met een mooie portie gepelde grijze garnalen.