Aardbeientiramisu

Yield: 8 personen
Author:
Print
Aardbeientiramisu

Aardbeientiramisu

Prep time: 40 MCook time: Total time: 40 M
Leef je vanaf mei en tijdens de zomermaanden uit met dit op-en-top smaakvol produkt van bij ons. Je kan er heel creatief mee aan de slag gaan of klassiekers een superlekkere twist geven. Een gewone tiramisu is al heerlijk; in combinatie met onze Belgische aardbeien wordt dit dessert gewoon nog lekkerder! Je maakt eerst een coulis van aardbei en framboos waarin je straks de lange vingers sopt. Dan worden de eidooiers geklopt en met mascarpone gemengd en als laatste klop je de eiwitten op en mengen je alles.

Ingredients:

De coulis
  • 150 gr aardbeien, kroontjes verwijderd
  • 150 gr frambozen
  • 20 gr poedersuiker
De tiramisu
  • 5 eidooiers
  • 6 eetlepels kristalsuiker (3+3)
  • 500 gr mascarpone
  • 4 eiwitten
  • 500 gr aardbeien, gewassen, afgedroogd, kroontjes verwijderd en in plakjes gesneden
  • 1 pak lange vingers of boudoirs

Instructions:

De coulis
  1. Doe de aardbeien, de frambozen en de poedersuiker in de mengbeker en pureer: 30 sec/snelheid 7.
  2. Giet het mengsel door een zeef om de kleine pitjes van de frambozen te verwijderen en hou opzij.
De tiramisu
  1. Plaats de vlinder op het mes.
  2. Doe de dooiers in de mengbeker en klop: 2 min/snelheid 3,5. Voeg ondertussen de eerste 3 eetlepels kristalsuiker via de dekselopening geleidelijk toe.
  3. Voeg de mascarpone toe en meng: 50 sec/snelheid 3,5.
  4. Haal uit de mengbeker en doe in een ruime kom.
  5. Reinig de beker en de vlinder grondig zodat er geen vetsporen meer zijn.
  6. Plaats de vlinder opnieuw op het mes.
  7. Doe de eiwitten in de mengbeker en klop op: 3 min/snelheid 3. Voeg ondertussen de volgende 3 eetlepels kristalsuiker via de dekselopening geleidelijk toe.
  8. Spatel de eiwitten voorzichtig met een spatel onder het eigeel/mascarponemengsel.
  9. Zet een schaal klaar van ongeveer 25x20cm. De tiramisu wordt nu in laagjes opgebouwd.
  10. Begin met een laag lange vingers die je in de aardbei/framboos coulis sopt en schik ze naast elkaar op de bodem van de schaal.
  11. Strijk er een laag mascarponemengsel op.
  12. Bedek deze laag met aardbeiplakjes.
  13. Herhaal met koekjes, mascarponemengsel en aardbeien tot alles is opgewerkt. Eindig met een laag aardbeien.
  14. Zet 24 uur in de koelkast.
Created using The Recipes Generator