Meloensoepje

Yield: 4 personen
Author: Clevercooking
Print
Meloensoepje

Meloensoepje

Prep time: Cook time: 30 MTotal time: 30 M
Voor hete dagen is dit een topgerechtje dat jong en oud zal appreciëren. Je kan het bovendien helemaal vooraf klaarmaken. Zorg voor mooie rijpe Charentais-meloen. De smaak van deze meloen is heerlijk en de felle kleur in je bord krijg je er gratis bij. Ik werkte de soep af met meloenbolletjes van verschillende grootte en serveer ze met gekruide broodstengels omwikkeld met een stukje parmaham. Je vindt de werkwijze voor de broodstengels hieronder, maar wil je snel zijn dan is een kant-en-klare stengel uit de winkel natuurlijk ook prima.

Ingredients:

  • 1 rood pepertje
  • 1+1/2 Charentais-meloen
  • 30 gr balsamico-azijn
  • 120 gr bruiswater
  • enkele takjes basilicum of munt voor de afwerki

Instructions:

  1. Was het pepertje, halveer het en haal de zaadlijsten eruit. Snij het pepertje in grove stukken, doe het in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5. Spatel naar beneden.
  2. Gebruik de halve meloen om bolletjes van te maken. Als je een parisienne-lepeltje hebt, gaat dat vanzelf. Je kan natuurlijk ook kiezen voor blokjes. Hou de bolletjes of blokjes opzij. We gebruiken ze straks voor de afwerking.
  3. Snij de hele meloen in 4 stukken, haal de pitten eruit en de schil eraf. Snij het vruchtvlees in grove stukken en doe in de mengbeker. Doe er ook het resterend vruchtvlees bij van de halve meloen waar je de bolletjes of blokjes hebt uitgehaald.
  4. Voeg de balsamicoazijn en het spuitwater toe en mix: 1 min/snelheid 10.
  5. Proef en voeg naar smaak nog wat balsamicoazijn toe.
  6. Koel het soepje goed in de koelkast.
Created using The Recipes Generator