Rosbief sous-vide (TM6)

Yield: 4 personen
Author: Clevercooking
Rosbief sous-vide (TM6)

Rosbief sous-vide (TM6)

Prep time: 10 MinCook time: 3 H & 30 MTotal time: 3 H & 40 M
Met de Thermomix TM6 kan je perfect sous-vide werken. Je kan immers tijd en temperatuur nauwkeurig instellen. Voor kleine hoeveelheden leg je de gevacumeerde zak in het ronde kookmandje. Heb je een wat grotere hoeveelheid én beschik je over het messendeksel, dan kan je dit op je mes plaatsen en de gevacumeerde zak rechtstreeks in je beker leggen. In dit recept leggen we de rosbief in het kookmandje.

Ingredients

  • een stuk rosbief van ongeveer 600 gr
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder
  • 1 mooie teen knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • fleur de sel

Instructions

  1. Kruid de rosbief met peper, zout en een mooie hoeveelheid paprikapoeder.
  2. Pel de look en snij hem in vier stukjes.
  3. Stop de gekruide rosbief in een vacuümzak en voeg de stukken knoflook en de rozemarijn toe.
  4. Vacumeer de zak en leg hem in het kookmandje.
  5. Zet het kookmandje in de beker en vul de beker met water zodat de zak helemaal ondergedompeld is (maar doe nooit meer water in de beker dan de maataanduiding "maximum).
  6. Haal het kookmandje even terug uit de beker.
  7. Warm het water op: 10 min/57°/snelheid 1.
  8. Plaats het kookmandje met de rosbief opnieuw in de beker, selecteer de sous-vide modus en gaar: 3uur+1/2 op 57°.
  9. Haal het kookmandje uit de beker; knip de zak open en haal de rosbief eruit. Verwijder de stukjes look en de rozemarijn, dep het vlees wat af met keukenpapier en schroei de rosbief dicht in de pan. 1 minuut aan elke kant is ruim voldoende.
  10. Snij de rosbief in plakken en strooi er wat fleur de sel op.