Preisoep met peer en krokantje van serranoham

Aantal porties: 4
Auteur: Clevercooking
Preisoep met peer en krokantje van serranoham

Preisoep met peer en krokantje van serranoham

Kooktijd: 30 MinTotale tijd: 30 Min
Op het eerste gezicht is het misschien een wat speciale combinatie: een preisoep met peer. Maar dit makkelijke soepje is helemaal in balans. Het krokantje van serranoham zorgt voor een smakelijke en mooie afwerking. Je maakt het in de oven klaar terwijl de soep gaart. Een aanrader!

Ingredienten

  • 50 gr dun gesneden serranoham
  • 200 gr prei
  • 100 gr ui
  • 20 gr olijfolie
  • 150 gr aardappel
  • 600 gr water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 kleine rijpe peren
  • peper
  • zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 100°.
  2. Leg een bakpapier op een ovenplaat en leg er de serranoham op. Bak krokant in de oven gedurende 30 min op 100°.
  3. Pel de ui en was de prei. Snij alles in grove stukken, doe in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
  4. Spatel naar beneden, voeg de olijfolie toe en stoof aan: 4 min/100°/snelheid 1.
  5. Schil de aardappel en snij in kleine stukjes. Voeg ze toe aan de mengbeker en stoof verder aan: 3 min/100°/snelheid 1.
  6. Voeg het water en het bouillonblokje toe en kook: 10 min/100°/snelheid 1.
  7. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij in stukken. Voeg toe aan de mengbeker en kook verder: 10 min/100°/snelheid 1.
  8. Mix de soep: 1,30 min/snelheid 10.
  9. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
  10. Haal de serranoham uit de oven.
  11. Serveer de soep met enkele krokant gebakken stukken serranoham.