Portosaus

Recept afdrukken
Portosaus
Deze donkere saus doet het uitstekend bij alle soorten wild.
Aantal porties: 8 personen Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • 200 gram porto
  • 400 gram demi-glace of bruine fond
  • 70 gram boter(20 gram + 50 gram)
  • een takje rozemarijn
  • 2 koffielepels salie
  • een snuifje peper en zout
Bereiding:
Pel de sjalotten en snij ze in grove stukken. Pel de look. Doe sjalotten en look in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5. Doe 20 gram boter, salie en verse rozemarijn in de mengbeker en stoof: 5 min/100°/snelheid 1. Voeg de porto toe laat inkoken: 15 min/100°/snelheid 1 zonder maatbekertje. Voeg de demi-glace of bruine fond toe en laat inkoken:15 min/100°/snelheid 1 zonder maatbekertje. Zeef de saus, doe ze terug in de mengbeker en stel het toestel in: 2 min/90°/snelheid 1. Voeg de resterende boter in kleine blokjes toe via de dekselopening.

Clevercooking

Van wal en Co Com. V., Louis Vervoortlaan, Schoten, Vlaams Gewest, 2900, Belgium