Pompoen-Gembersoep

Recept afdrukken
Pompoen-Gembersoep
Pompoenen zijn er in de herfst in heel veel vormen en kleuren. Sierpompoenen kan je beter enkel als decoratie gebruiken, want het vruchtvlees is heel erg dradig. Bij de eetbare pompoenen zijn tegenwoordig de hokkaidopompoen en de butternut heel erg populair. Je kan pompoenen op 101 manieren klaarmaken: in een cake, quiche, rissoto, geroosterd of heel eenvoudig... in een soep! De gember maakt de smaak alleen maar frisser.
Aantal porties: 4 Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 400 gram pompoen, geschild en in blokjes
  • 1 grote ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 700 gram water
  • 1 appel, geschild en in grove stukken
  • 2 cm verse gember in stukjes
  • 4 eetlepels room
  • Peper en zout
  • Balsamicocrème
Bereiding:
Pel de ui en snij in vier. Doe samen met de pompoenblokjes, de appel en de gember in de mengbeker en hak: 5 sec op snelheid 5. Spatel naar beneden, voeg een eetlepel olijfolie toe en sauteer: 3 min op Varoma en snelheid 1. Voeg het groentenbouillonblokje en het water toe en kook: 15 min op 100 graden en snelheid 1. Voeg de room toe en mix de soep: 1,5 min op snelheid 10 (geleidelijk aan). Verdeel over de borden en werk af met een streepje balsamicocrème.

Clevercooking

Van wal en Co Com. V., Louis Vervoortlaan, Schoten, Vlaams Gewest, 2900, Belgium