Pittige pitabroodjes met groenten en kip

Aantal porties: 5
Auteur: Clevercooking
Pittige pitabroodjes met groentenslaatje en kip

Pittige pitabroodjes met groentenslaatje en kip

Kooktijd: 15 MinTotale tijd: 15 Min
Lunch of avondmaal, deze gevulde pitabroodjes zullen altijd smaken. De pittige smaak dankt dit gerecht natuurlijk aan de srirachasaus die je kant-en-klaar in de supermarkt koopt. We gebruiken de Thermomix om in enkele seconden een smakelijk groentenslaatje te hakken met venkel, wortelen en appel. En heb je liever een veggie-variant, dan kan ik je beloven dat de broodjes ook heerlijk zijn zonder kip.

Ingredienten

  • 1/2 venkel
  • 2 wortelen
  • 1 appel
  • 20 gr boter
  • 400 gr kippenborstreepjes
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder
  • 4 eetlepels srirachasaus
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 koffielepels mosterd
  • 4 eetlepels limoensap
  • 5 pitabroodjes
  • enkele blaadjes sla

Instructies

  1. Was de venkel en rasp de wortelen. Snij in grove stukken. Was de appel, verwijder het klokhuis en snij eveneens in grove stukken. Doe de stukken venkel, wortel en appel in de mengbeker en hak: 3 sec/snelheid 5. Haal uit de mengbeker en hou opzij.
  2. Zet een pan op het vuur en smelt de boter. Kruid de kippenborstreepjes met peper, zout en paprikapoeder. Bak de stukjes aan beide kanten.
  3. Maak ondertussen de pittige saus. Roer de srirachasaus, de mayonaise, de mosterd en het limoensap in een kommetje door elkaar en hou opzij.
  4. Warm de pitabroodjes op in de broodrooster. Uiteraard kan het ook in een voorverwarmde oven van 180°. Reken dan zo'n 5 minuten.
  5. Snij de broodjes deels open en besmeer de binnenkant boven en onder met de saus. Leg er vervolgens een blaadje sla op, een ruime portie gehakte groentjes en de warme kippenlapjes.