Parmentier van kabeljauw met zoete aardappel

Recept afdrukken
Parmentier van kabeljauw met zoete aardappel
Parmentier is een laagjesgerecht waar meestal vis of vlees en een gepureerde groente in verwerkt wordt. Dit supermakkelijke en gezonde gerecht zal liefhebbers van zoete aardappel zeker bevallen.
Aantal porties: 4 personen Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 2 uien
  • 800 gram zoete aardappel
  • 800 gram kabeljauwhaasje in 4 porties verdeeld
  • 4 eetlepels olijfolie (2+2)
  • een beetje paneermeel
  • 70 gram water
  • 1/2 groentenbouillonblokje
  • 50 gram boter in stukjes
  • een snuifje peper
  • een snuifje zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel de uien en halveer ze. Doe ze in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en stoof aan: 4 min/120°/snelheid 1. Doe de aangestoofde ui in een ovenschaal en hou opzij. Schil de zoete aardappel en snij in grove stukken. Doe in de mengbeker en hak: 8 sec/snelheid 5. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en stoof aan: 3 min/120°/snelheid 1. Voeg het water en de bouillon toe en gaar: 18 min/100°/snelheid 1. Leg ondertussen de kabeljauwhaasjes op de aangestoofde ui, kruid met peper en zout en zet de ovenschaal 5 minuten in de oven zodat de kabljauw al wat kan garen. Haal eruit. Mix de zoete aardappel: 20 sec/snelheid 7. Proef en kruid af met peper en zout. Lepel de zoete aardappel bovenop de vis en bestrooi met paneermeel. Leg een paar klontjes boter op het paneelmeel en gaar verder in de oven gedurende 7 minuten. Verhoog de temperatuur van de oven naar 220°, zet de grill aan en laat nog 5 minuten kleuren.