Kokosrotsjes

<
Yield: 30 stuks
Author:
Kokosrotjes

Kokosrotjes

Prep time: Cook time: 30 MTotal time: 30 M
Een kokosrotsje of rocher kan je echt wel beschouwen als een klassiek dessertkoekje. Als ik ze proef, blijft het meestal bij één koekje. Ik ben niet zo'n fan van kokos en heel vaak vind ik de koekjes aan de droge kant. Onlangs kwam ik een YouTube-filmpje tegen van Roger Van Damme en zag ik dat hij aan zijn recept een toch wel onverwacht ingrediënt toevoegt m.n. appelmoes! Ik vond dat ik de gekende koekjes dus toch nog eens een kans moest geven en eerlijk is eerlijk, het recept van deze meesterpatissier is echt lekker! En natuurlijk wordt het nog makkelijker wanneer je de Thermomix inschakelt. Op een halfuur zet je deze rochers op tafel. Aan de slag dus en dank je wel Roger!

Ingredients:

  • ongeveer 175 gr eiwit (ik gebruikte het eiwit van 5 grote eieren)
  • 150 gr kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 180 gr kokospoeder
  • 15 gr appelmoes (mag gerust uit een pot)
  • 25 gr patisseriebloem

Instructions:

  1. Verwarm de oven voor op 190°. Neem een bakplaat en bekleed die met een siliconen bakmatje of gebruik eventueel bakpapier. Een bakmatje blijft echter beter op je bakplaat liggen op het moment dat je de rotsjes erop spuit.
  2. Zet de vlinder op het mes.
  3. Doe het eiwit en de suiker in de mengbeker en verwarm: 2 min/60°/snelheid 2,5.
  4. Verwijder de vlinder.
  5. Snij het vanillestokje open, schraap de zaadjes er uit en doe ze in de mengbeker bij het eiwitmengsel. Voeg het kokospoeder, de appelmoes en de patisseriebloem toe en meng: 20 sec/snelheid 3,5. Spatel naar beneden en meng verder: 10 sec/snelheid 3.
  6. Doe alles in een spuitzak, knip onderaan een stukje van de spuitzak en spuit een 30-tal hoopjes op het bakmatje. Mischien moet je 2 bakplaten gebruiken.
  7. Zet gedurende 8 à 10 min in de oven op 190° tot de rotsjes goudgeel zijn.
  8. Laat even afkoelen en geniet meteen.
Created using The Recipes Generator