Kip Katsu sous-vide (voor TM6)

Aantal porties: 4 personen
Auteur:
Kip katsu sous-vide (voor TM6)

Kip katsu sous-vide (voor TM6)

Bereidingstijd: 10 MKooktijd: 1 H & 35 MTotale tijd: 1 H & 45 M
Katsu kan je beschouwen als de Japanse versie van de schnitzel. Met de Thermomix TM6 kan je de kip heerlijk mals en sappig garen door gebruik te maken van de sous-vide functie. Achteraf worden de filets gepaneerd en heel even gefrituurd. De katsu-saus maak je in enkele seconden klaar een heeft een fris zuur-zoete smaak.

Ingredienten:

  • 3 kipfilets
  • een snuif peper
  • een snuif zout
  • sap van 1/2 citroen
  • 10 ijsblokken
  • 60 gram ketchup
  • 2 eetlepels lichte kandijsuiker
  • 1 eetlepel ciderazijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 1 eetlepel hoisinsaus
  • 1 theelepel zoete chilisaus
  • 50 gram bloem
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 70 gr panko (Japans paneermeel) of gewoon paneermeel

Instructies:

How to cook Kip katsu sous-vide (voor TM6)

  1. Kruid de kipfilets met peper en zout, leg ze in een vacuümzak en trek ze vacuüm.Leg de zak met de kipfilets in het kookmandje.
  2. Doe ongeveer 2 liter water in de mengbeker met het sap van 1/2 citroen en zet het kookmandje in de maatbeker. Check het niveau van het water, het is de bedoeling dat de zak met de kipfilets net onderstaat.
  3. Selecteer de sous-vide functie van je toestel en gaar de filets: 60 min/63°/sous-vide.
  4. Haal de zak met de filets uit het mandje en dompel de zak onder in een kom met koud water en de ijsblokken. Op die manier wordt het gaarproces onmiddellijk gestopt. Je kan de filets in de zak nu tot 1 week bewaren in de koelkast. Wil je de kip onmiddellijk serveren, ga dan na het afkoelen als volgt tewerk:
  5. Maak de saus door ketchup, kandijsuiker, ciderazijn, sojasaus, worchestersaus, hoisinsaus en zoete chilisaus goed onder elkaar te mengen.
  6. Zet drie borden klaar om de kip te paneren: het eerste bord met bloem, het tweede met losgeklopte eieren en het derde met de panko.
  7. Haal de kipfilets uit de vacuümzak en dep eventueel af zodat de filets mooi droog zijn.
  8. Haal de filets nu eerst door de bloem en klop de overtollige bloem af, haal ze dan door het ei en als laatste door het paneermeel. Zorg ervoor dat alles mooi bedekt is.
  9. Zet de friteuse aan op 180° en bak de kipfilets om beurt in de hete olie gedurende 1 minuut.
  10. Snij de kipfilets in plakken en dien op met de saus.
Created using The Recipes Generator