Granola met gedroogde mango

Recept afdrukken
Granola met gedroogde mango
Ook deze heerlijk voedzame granola is een prima ontbijtsuggestie. Heb je nog nooit zelf granola gemaakt? Echt niet moeilijk met je Thermomix-toestel. Met havervlokken, noten, pure chocolade en stukjes gedroogde mango is dit echt een lekkere mengeling zonder toegevoegde suikers. De gedroogde mango haal ik meestal op de markt bij een notenkraam waar ze een heel uitgebreid assortiment hebben van gedroogd fruit. Vraag om stukjes gedroogd fruit te proeven en kies er dan uit wat je het lekkerst vindt. Eens je een voorraadje granola in je kast hebt staan, heb je snel een alternatief voor de klassieke boterham. Maak een lekker bordje met stukjes vers fruit, Griekse yoghurt en een goeie portie van deze granola en je kan er heel de voormiddag tegen.
Aantal porties: 1 bakplaat Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 50 gram pure chocolade in grove stukken
  • 250 gram studentenhaver zonder rozijnen
  • 250 gram havervlokken
  • 2 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 2 eetlepels honing
  • 6 eetlepels water
  • 50 gram gedroogde mango, in stukjes gesneden met de hand
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Zet een bakplaat klaar bekleed met bakpapier. Doe de chocolade in de beker en hak: 3 sec op snelheid 7. Giet in een kommetje en hou apart. Doe de studentenhaver in de mengbeker en hak: 3 sec/snelheid 5. Voeg de havervlokken toe, samen met de gesmolten kokosolie, de honing en het water en meng: 12 sec/snelheid 3/linksomdraai. Spreid het mengsel uit op de bakplaat en zet in de oven gedurende 15 minuten. Laat afkoelen en voeg de gehakte chocolade en de mangostukjes pas toe als het mengsel koud is. Bewaar afgesloten.

Clevercooking

Van wal en Co Com. V., Louis Vervoortlaan, Schoten, Vlaams Gewest, 2900, Belgium