Gepocheerde eieren met de TM6

Yield: 4 stuks
Author: Clevercooking
Gepocheerd ei met de TM6

Gepocheerd ei met de TM6

Cook time: 2 H & 15 MTotal time: 2 H & 15 M
Het enige wat je naast eieren en water nodig hebt om tot een gepocheerd ei te komen met de Thermomix is geduld.

Ingredients

  • ongeveer 1800 gr water
  • 4 eieren

Instructions

  1. Doe de eitjes in het kookmandje. Zet het kookmandje in de mengbeker en doe er zoveel water in tot de eitjes onderstaan. Vul niet boven het maximum niveau van de mengbeker.
  2. Haal het kookmandje terug uit de beker en warm het water op via de sous-vide functie: 15 min/62°.
  3. Plaats het kookmandje met de eieren opnieuw in de mengbeker en stel opnieuw in bij de sous-vide functie: 2 uur/62°.
  4. Haal het kookmandje met behulp van de spatel uit de mengbeker en spoel de eieren even af onder koud water.
  5. Pel de eitjes gedeeltelijk en giet ze dan uit in een bord of kommetje.