Crackers met hazelnoten en veenbessen

Recept afdrukken
Crackers met hazelnoten en veenbessen
Heerlijk om zelf crackers te maken met gezonde ingrediënten en zonder bewaarmiddelen. Het deeg kan je dankzij de Thermomix in enkele minuten klaar maken. Laat het even rusten in de diepvriezer en zet dan je spierballen aan het werk. Het deeg moet immers héél dun uitgerold worden zodat het na het bakken echt krokant is. Serveer het met een dip naar keuze zoals geitenkaas of hummus. Maar de koekjes zijn ook heerlijk om zonder extra's op te eten. Met dank aan de zoete veenbessen.
Aantal porties: 2 bakplaten Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 50 gram hazelnoten
  • 200 gram bloem (niet zelfrijzend)
  • 35 gram bakpoeder
  • 35 gram olijfolie
  • 8 gram zout
  • 40 gram pompoenpitten
  • 30 gram lichte kandijsuiker
  • 60 gram gedroogde veenbessen
  • 100 gram water
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°. Leg een stukje bakpapier op een bakplaat en leg er de hazelnoten op. Rooster ze gedurende 4 minuten en laat afkoelen. Doe de hazelnoten in de mengbeker en hak: 1 sec/snelheid 6. Doe alle andere ingrediënten in de mengbeker en hak: 2 sec/snelheid 5. Kneed het geheel: 1,30 min/deegfunctie. Haal het deeg uit de mengbeker, verpak het in plastic folie en laat het gedurende 30 min harder worden in de diepvriezer. Verwarm de oven voor op 220°. Haal het deeg uit de diepvriezer en verdeel het in twee. Leg één deel op een bakmatje of een stuk bakpapier en bedek het met een ander bakmatje of bakpapier. Rol het nu met een deegroller heel dun en gelijkmatig uit, 2 à 3 mm maximum als je krokante koekjes wil hebben. Verwijder het bovenste bakmatje of bakpapier en leg het deeg, met het onderste bakmatje of papier op een bakplaat. Doe hetzelfde met de tweede helft van het deeg. Zet 10 à 12 min in de oven. Haal de bakplaten uit de oven en schuif het deeg (bakmat verwijderen) op een snijplank zodat je het in stukken kan snijden. Serveer met hummus, geitenkaas of een dip naar keuze.

Clevercooking

Van wal en Co Com. V., Louis Vervoortlaan, Schoten, Vlaams Gewest, 2900, Belgium