Tiramisu met Oreo-koekjes en Cointreau

Recept afdrukken
Tiramisu met Oreo-koekjes en Cointreau
Oh zo lekker: een tiramisu waarbij de klassieke boudoirs of lange vingers het moeten afleggen tegen Oreo-koekjes. Probeer en geniet!
Aantal porties: 8 glaasjes Bereidingstijd:
Ingrediƫnten:
  • 100 gram Oreo-koekjes Crispy Tin
  • 4 eigelen
  • 80 gram suiker (40 gr + 40 gr)
  • 2 eetlepels Cointreau
  • 250 gram mascarpone
  • 4 eiwitten
  • cacaopoeder als afwerking
Bereiding:
Doe de Oreo-koekjes in de mengbeker en hak: 2 x 0,5sec/Turbo. Je hebt nu een crumble waar hier en daar nog een groter stuk in zit. Doe in een kommetje. Reinig de mengbeker, zet de vlinder op het mes en voeg de eigelen toe. Stel in: 1,30 min/snelheid 3,5. Voeg tijdens het kloppen via de dekselopening 40 gr suiker en de Cointreau toe. Voeg de mascarpone toe en meng: 40 sec/snelheid 2,5. Doe in een ruime kom. Maak de mengbeker, het mes en de vlinder goed vetvrij. Plaats opnieuw de vlinder en doe de eiwitten in de mengbeker. Klop op: 2 min/snelheid 3,5. Voeg tijdens het kloppen via de dekselopening de overige 40 gr suiker toe. Spatel de eiwitten manueel met een spatel onder het mascarponemengsel. Neem de glaasjes en schep er een laagje gecrushte Oreo-koekjes in. Doe er wat eiwit/mascarponemengsel op. Voeg opnieuw een laagje koekjes toe en een laagje van het mascarponemengsel. Laat minstens 5 uur opstijven in de koelkast en werk af met een laagje cacaopoeder.