Stoemp van zoete aardappel en wortel

Aantal porties: 4 personen
Auteur: Clevercooking
Stoemp van zoete aardappel en wortel

Stoemp van zoete aardappel en wortel

Bereidingstijd: 5 MinKooktijd: 35 MinTotale tijd: 40 Min
Op Vlaamse tafels wordt er wellicht regelmatig een wortelpureetje geserveerd. Lekker voor jong en oud. In onderstaand recept vervangen we de gewone aardappel door zoete aardappel en geven we er een licht Aziatische toets aan door toevoeging van wat gember. We garen de groentenmengeling bovendien in kokosmelk in plaats van in gewone melk en werken alles af met wat vers gesneden koriander. Zeker het proberen waard als je een klassieker eens net iets anders wilt serveren. Heerlijk met een een worstje of een stukje kip.

Ingredienten

  • 400 gr wortelen
  • 400 gr zoete aardappelen
  • 1 ui
  • 1 chilipepertje
  • 1 koffielepel gember
  • olijfolie
  • 150 gr kokosmelk
  • peper
  • zout
  • verse koriander, fijngehakt

Instructies

  1. Schil de wortelen en snij in grove stukken. Doe in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5. Haal even uit de mengbeker.
  2. Schil de zoete aardappelen, snij in grove stukken en doe in de mengbeker.
  3. Pel de ui en snij in grove stukken. Was het chilipepertje, halveer en verwijder de zaadlijsten. Snij in grove stukken. Voeg de ui en de chilipeper toe aan de zoete aardappelen in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5. Voeg de opzijgehouden, gehakte wortelen toe. Rasp de gember en voeg toe aan de mengbeker. Spatel alles wat naar beneden en stoof aan: 5 min/100°/snelheid 1.
  4. Voeg de kokosmelk toe en gaar: 25 min/100°/snelheid 1.
  5. Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
  6. Serveer met fijngehakte koriander.