Soufflé van geitenkaas en honing

Aantal porties: 10 personen
Auteur: Clevercooking
Soufflé van geitenkaas en honing

Soufflé van geitenkaas en honing

Kooktijd: 20 MinInactive time: 30 MinTotale tijd: 50 Min
Dit makkelijk en smakelijk receptje kan je als voorgerecht of als hapje serveren. Warm of koud: altijd lekker.Het aantal porties van dit recept is afhankelijk van de grootte van de vormpjes die je voor de soufflé gebruikt. Ik gebruikte kleine cannelésvormpjes en had 10 porties.

Ingredienten

  • 20 gr boter
  • 220 gr melk
  • 1 soeplepel italiaanse kruiden of oregano
  • een beetje gesmolten boter om de vormpjes mee in te vetten
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • 60 gr bloem
  • peper
  • zout
  • 40 gr honing
  • 1 hard geitenkaasje
  • rucola
  • olijfolie
  • balsamicocrème
  • enkele noten voor de afwerking
  • bosbessen voor de afwerking

Instructies

  1. Doe de boter, de melk en de italiaanse kruiden of oregano in de mengbeker en verwarm: 3 min/100°/snelheid 1.
  2. Giet in een maatbeker en laat 15 min afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 180°.
  4. Spoel de beker uit.
  5. Boter je vormpjes goed in met een kwastje en gesmolten boter.
  6. Doe het ei, het eigeel, de bloem, peper en zout en de honing in de mengbeker en stel in: 40 sec/snelheid 3. Verwijder het maatbekertje uit het deksel en giet het opzijgehouden melkmengsel via de dekselopening bij het kloppende mengsel.
  7. Vul de ingevette vormpjes voor de helft.
  8. Snij het geitenkaasje in stukken en verdeel de stukjes over de vormpjes.
  9. Zet de vormpjes op een bakplaat en gaar gedurende 30 min in de oven op 180°.
  10. Haal de soufflés uit de vorm.
  11. Leg wat rucola op de borden en druppel er wat olijfolie en balsamicocrème op. Werk het bord verder af met noten, bessen en wat extra balsamicocrème.