Soepje van pompoen en zoete aardappel

Yield: 4 personen
Author: Clevercooking
Print
Soepje van pompoen en zoete aardappel

Soepje van pompoen en zoete aardappel

Prep time: 5 MinCook time: 25 MinTotal time: 30 Min
In de herfst kunnen we echt niet voorbij gaan aan pompoen als ingrediënt voor een smakelijk soepje. Je vindt de groente al vele jaren in heel wat kleuren en vormen in de winkel. Welke pompoen u ook kiest voor dit gerecht, combineer hem in elk geval met een stevige zoete aardappel en je soep wordt gegarandeerd nog lekkerder! De gebakken uitjes zijn optioneel, maar ze zorgen in elk geval voor een lekkere crunch.

Ingredients

  • 1 ui
  • 250 gr pompoen
  • 250 gr zoete aardappel
  • 20 gr olijfolie
  • 700 gr water
  • 1 kippen- of groentenbouillonblokje
  • peper
  • zout
  • 1 eetlepel gebakken uitjes

Instructions

  1. Pel de ui en snij in vier.
  2. Schil de pompoen en snij in grove stukken.
  3. Schil de zoete aardappel en snij in grove stukken.
  4. Doe ui, pompoen en zoete aardappel in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
  5. Spatel naar beneden, voeg de olijfolie toe en stoof aan: 4 min/100°/snelheid 1.
  6. Voeg het water en het bouillonblokje toe en kook: 25 min/100°/snelheid 1.
  7. Mix de soep: 1,30min/snelheid 10 (geleidelijk aan voor TM5).
  8. Proef de soep en kruid naar smaak bij met peper en zout.
Created using The Recipes Generator