Rock & Rolbiscuit

Recept afdrukken
Rock en Rolbiscuit
Heel veel nostalgie zit er in deze heerlijke zachte biscuit die met een laagje abrikozengelei wordt opgerold. Mijn moeder kocht hem af en toe op zondag bij de bakker. Telkens ik deze rol maak, denk ik terug aan haar. Afgewerkt met amandelschilfers en vers fruit zal je er wellicht ook niet aan kunnen weerstaan.
Aantal porties: 1 rolbiscuit voor 8 à 10 personen Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 5 eieren
  • 125 gram suiker
  • 90 gram bloem
  • 35 gram maïzena
  • Abrikozenconfituur
  • 50 gram geroosterde amandelschilfers
  • Wat fruit als garnituur
Bereiding:
Bekleed een bakplaat van 30 x 40 cm met bakpapier Verwarm de oven op 200 graden. Doe de eieren in de mengbeker: 5 min op 50 graden en snelheid 4. Voeg de suiker ondertussen via de dekselopening aan het eiermengsel toe. Stel de machine opnieuw in 3 min op snelheid 4 (dus zonder temperatuur). Zeef de bloem en de maïzena. Voeg het gezeefd mengsel toe aan het eier/suikermengsel en meng: 1,5 min op snelheid 2,5. Giet het beslag op de beklede bakplaat en strijk het mooi uit. Bak de biscuit gedurende 8 minuten op 200 graden. Rooster ondertussen de amandelschilfers in een anti-aanbakpan tot ze een beetje gebruind zijn en haal ze dan uit de pan. Maak een keukenhanddoek nat en leg die open . Ontvorm de biscuit onmiddellijk, door hem met de bovenkant op de natte handdoek te leggen. Het bakpapier ligt nu bovenaan. Verwijder het bakpapier en rol de biscuit mét handdoek op. Er komt nu damp uit de handdoek. Rol de biscuit na 20 sec opnieuw open en bestrijk hem met abrikozenconfituur. Daarna opnieuw oprollen, deze keer zonder handdoek. Bestrijk de lange zijkanten ook met een beetje confituur, leg aan de lange voor-en achterzijde wat geroosterde amandelschilfers en kantel de biscuit dan aan beide zijden in de schilfers. Versier bovenaan naar smaak met wat fruit of chocoladeschilfers.