Rabarbercompote met banaan

Recept afdrukken
Rabarbercompote met banaan
Rabarber is een oude groente die vooral gebruikt wordt om confituur en gebak mee te bereiden. Heb je groene vingers, dan is de rabarberplant zeker een must-have in de moestuin. De erg zure smaak van rabarber wordt veroorzaakt door de grote dosis oxaalzuur die in de stengels zit. Dat zuur zorgt er wellicht voor dat rabarber voor velen nooit op het menu staat. Door de rabarber te combineren met banaan, wordt deze compote heel wat zachter van smaak en is hij dus zeker het proberen waard.
Aantal porties: 2 potjes Bereidingstijd:
Ingrediƫnten:
  • 500 gram rabarber (geschild en in stukjes)
  • 1 rijpe banaan, in blokjes gesneden
  • 250 gram kristalsuiker
  • Sap van 1/2 citroen.
Bereiding:
Doe de rabarber- en banaanstukjes samen met de suiker en het citroensap in de mengbeker en kook zonder maatbekertje: 10 min op 100 graden (linksomdraai/lepeltje). Daarna nog: 10 min op Varoma (linksomdraai/lepeltje, ook zonder maatbekertje). Bewaar in de koelkast.