Pastinaak-wortelsoep met curry

Aantal porties: 4 personen
Auteur:
Pastinaak-wortelsoep met curry

Pastinaak-wortelsoep met curry

Bereidingstijd: 20 MKooktijd: 10 MTotale tijd: 30 M
Een smaakvol soepje boordevol verse groenten dat je in 20 minuten op tafel zet. Dankzij het hoge toerental van je toestel krijg je een mooi romig resultaat. En de kant-en-klaar gebakken uitjes zorgen voor een lekkere crunchy bite.

Ingredienten:

  • 1 ui
  • 200 gram pastinaak
  • 200 gram wortelen
  • 20 gram olijfolie
  • 1 koffielepel currypoeder
  • 750 gr water
  • 1 à 2 groentenbouillonblokjes
  • een snuifje peper
  • een snuifje zout
  • 4 eetlepels kant-en-klare gebakken uitjes

Instructies:

How to cook Pastinaak-wortelsoep met curry

  1. Pel de ui en snij in grove stukken. Schil de pastinaak, rasp de wortelen en snij ook in grove stukken.
  2. Doe ui, pastinaak en wortel in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
  3. Voeg de olijfolie toe en het currypoeder en stoof aan: 5 min/100°/snelheid 1.
  4. Voeg het water en het/de groentenbouillonblokje(s) toe en kook: 15 min/100°/snelheid 1.
  5. Mix de soep: 1,30 min/snelheid 10 (voor TM5 geleidelijk aan).
  6. Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
  7. Giet de soep in kommetjes of borden en werk af met de gebakken uitjes.
Created using The Recipes Generator