Pasta met aubergine, champignons en pulled pork

Yield: 4 personen
Author: Clevercooking
Pasta met aubergine, champignons en pulled pork

Pasta met aubergine, champignons en pulled pork

Cook time: 5 Hourinactive time: 4 H & 30 MTotal time: 9 H & 30 M
Slow cooking is één van de functies waarvoor je de Thermomix TM6 prima kan inzetten. In dit receptje garen we een lekker stukje varkensvlees gedurende 4,30 uur! De beloning is een mals stukje vlees dat je in draadjes uit elkaar kan trekken. Vaak vind je pulled pork terug op een hamburger, maar je kan er ook een heerlijke pasta mee bereiden. Kwestie van eens een variatie te maken op pasta bolognaise.

Ingredients

Ingrediënten voor de pulled pork
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 400 gr varkensmedaillon
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder
  • 1 blad laurier
  • 2 takjes tijm
  • 500 gr water
  • 1 vleesbouillonblokje
Ingrediënten voor de pasta
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 aubergine
  • 700 gr tomatenpassata
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 100 gr champignons
  • tabasco
  • een snuifje suiker
  • geraspte parmezaan
  • gehakte peterselie
  • 300 gr pasta (farfalle, penne, ...)

Instructions

Bereiding van de pulled pork
  1. Pel de ui en de look en snij in grove stukken. Doe in de mengbeker en hak: 5sec/snelheid 5. Haal de gehakte ui en look even uit de mengbeker.
  2. Plaats het messendeksel (blade cover) op de messen. Doe de gehakte ui en look opnieuw in de mengbeker.
  3. Snij de varkensmedaillon in grove stukken en kruid ze met peper, zout en paprikapoeder. Doe de stukken vlees in de mengbeker.
  4. Maak een kruidentuiltje: bind laurier en tijm samen met een keukentouwtje en knip het touwtje kort af.
  5. Doe het water, het bouillonblokje en het kruidentuiltje in de mengbeker en kies de slowcookingfunctie: 4,30min/98°/slowcooken.
  6. Giet het vlees af, verwijder het messendeksel, doe het vlees in een kom en trek het met een vork uit elkaar. Hou opzij
Bereiding van de pasta
  1. Pel de ui en de look en snij in grove stukken. Doe in de mengbeker en hak: 5sec/snelheid 5. Spatel naar beneden.
  2. Doe de olijfolie in de mengbeker en stoof aan: 4 min/100°/snelheid 1.
  3. Was de aubergine, snij in plakken en daarna in blokjes van 0,5 cm.
  4. Doe de tomatenpassata en het groentenbouillonblokje in de mengbeker en voeg de aubergineblokjes toe. Roer ze manueel even rond met de spatel zodat ze al wat ondergedompeld liggen in de passata. Gaar: 7 min/100°/linksomdraai/snelheid 2.
  5. Kook ondertussen de pasta in een pot met gezouten kokend water volgens de instructies op de verpakking.
  6. Boen de champignons schoon en snij ze in plakjes. Doe ze in de mengbeker, spatel alles manueel weer even door elkaar en gaar verder 5 min/100°/linksomdraai/snelheid 2.
  7. Voeg wat tabasco toe en een snuif suiker. Roer manueel even door elkaar met de spatel, proef en kruid eventueel nog wat bij.
  8. Giet de pasta af, doe in een grote schaal en voeg de inhoud van de mengbeker toe. Roer ook de pulled pork onder de warme pasta.
  9. Serveer met geraspte parmezaan en gehakte peterselie.
Created using The Recipes Generator