Knolselderhapje met appelmoes

Aantal porties: 6 personen
Auteur: Clevercooking
Knolselderhapje met appelmoes

Knolselderhapje met appelmoes

Kooktijd: 50 MinTotale tijd: 50 Min
Dit hapje met lekkere appelmoes en kleine knolselderblokjes serveren we in een glaasje.Je kan beide op voorhand klaarmaken. Vlak voor het opdienen bak je de knolselder nog even aan in de pan.

Ingredienten

  • 1 kg stoofappels
  • een scheutje cognac
  • een snuifje kaneelpoeder
  • 150 gr knolselder
  • een klontje boter
  • peper
  • zout
  • nacho's, een kaaskoekje of andere afwerking naar keuze

Instructies

Bereiding van de appelmoes
  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de appels in grove stukken. Doe ze in de mengbeker en gaar: 15 min/100°/snelheid 1.
  2. Voeg de cognac en het kaneelpoeder toe en mix: 25 sec/snelheid 4. Laat afkoelen.
Bereiding van de knolselder
  1. Snij een plak van een knolselder, schil en snij in kleine vierkante blokjes.
  2. Blancheer ze op het vuur in kokend water gedurende 3 minuten. Giet af en spoel onder koud water.
  3. Je kan de knolselder ook garen in de thermomix, maar dat duurt aanzienlijk langer. Kies je voor deze werkwijze, doe dan 2 liter water in de beker en breng aan de kook: 20 min/100°/snelheid 1. Doe de knolselderblokjes in het kookmandje en kook 3 min/100°/snelheid 1. Haal het mandje uit de mengbeker en spoel de knolselderblokjes onder koud water.
  4. Verdeel de appelmoes over glaasjes. Bak de knolselderblokjes in een pan in een klontje boter. Leg ze in de glaasjes bovenop de appelmoes en werk af naar keuze met nacho's of een kaaskoekje.