Jambalaya

Aantal porties: 4 personen
Auteur:
Jamabalaya

Jamabalaya

Bereidingstijd: 20 MKooktijd: 20 MTotale tijd: 40 M
Jambalaya is een éénpansgerecht dat ontstaan is in de keuekens van Louisiana en een aanpassing is van de Spaanse paella. Bij gebrek aan saffraan verving men die door tomaten. Net zoals bij de Spaanse klassieker, zijn er ook heel wat varianten van Jambalaya, maar in de meeste recepten vind je naast rijst ook vlees en schaaldieren terug. Experimenteer dus naar hartelust met ingrediënten naar keuze, het resultaat is in elk geval een smakelijke schotel!

Ingredienten:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gram olijfolie
  • 2 rode paprika's, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 rood pepertje, zaadjes eruit als je niet van pittig houdt en in halve ringetjes gesneden
  • 2 stengels witte selder, geschild en in blokjes gesneden
  • 100 gram chorizo, in blokjes gesneden
  • 2 kipfilets
  • 1 eetlepel cajunpoeder
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 600 gram water
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 250 gram arboriorijst (=risottorijst)
  • 1 blad laurier
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 200 gram roze garnalen
  • 100 gram diepvrieserwtjes
  • een beetje gehakte peterselie
  • een snuif gerookt paprikapoeder
  • een snuifje peper
  • een snuifje zout

Instructies:

How to cook Jamabalaya

  1. Pel de ui en de knoflook, snij ze in grove stukken en doe in de mengbeker. Hak: 5 sec/snelheid 5.
  2. Voeg de olijfolie toe en stoof aan: 3 min/100°/snelheid 1.
  3. Voeg de paprikablokjes, de ringetjes rode peper, de selderblokjes en de chorizoblokjes toe en stoof aan: 4 min/100°/linksomdraai/snelheid 1.
  4. Snij de kipfilets in hapklare stukken, bestrooi ze royaal met cajunpoeder, doe ze in de diepe varomaschaal en zet het varomadeksel erop.
  5. Voeg de tomatenblokjes, het water, het bouillonblokje, de rijst, laurier, tijm en rozemarijn toe aan de mengbeker: Roer alles manueel even, goed om met de spatel. Zet de varomaschaal met de kip op het deksel en stoom het geheel: 15 min/varoma/linksomdraai snelheid 1.
  6. Neem de varomaschaal even af en doe de garnalen en diepvrieserwtjes (ze hoeven niet ontdooid te zijn) in de mengbeker. Zet de varomaschaal weer op het deksel en stoom verder: 5 min/varoma/linksomdraai/snelheid 1.
  7. Neem de varomaschaal af, open de mengbeker en doe de kip bij de rijst. Kruid met gerookt paprikapoeder en naar smaak met peper en zout. Roer alles even om met de spatel.
  8. Dien op met wat gehakte peterselie.
Created using The Recipes Generator