Geroosterde paprikasoep

Recept afdrukken
Geroosterde paprikasoep
Paprika's krijgen een diepe smaak als ze eerst geroosterd worden. Toegegeven, dat is wat meer werk, maar je extra inspanning zal je echt wel proeven in je bord.
Aantal porties: 6 personen Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 5 rode paprika's
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rood chilipepertje
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 600 gram water
  • 1 groentenbouillonblokje
  • een snuifje gerookte paprika
  • een snuifje peper
  • een snuifje zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de paprika's en haal de zaadlijsten eruit. Doe 3 eetlepels olijfolie in een kommetje en strijk met een borsteltje de buitenkant van de paprika's gelijkmatig in met de olijfolie. Leg de paprika's op een bakplaat en zet in de oven. Zet de oven op grillstand en rooster de paprika's 20 à 30 min tot ze beginnen verkleuren en rimpelig worden. Haal de paprika's uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Pel de paprika's en snij ze in grove stukken. Pel de sjalot en halveer, pel het knoflookteentje. Was het rode chilipepertje, halveer en haal de zaadlijsten eruit. Snij in grove stukken. Doe sjalot, knoflook en chilipeper in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5. Spatel naar beneden, voeg de olijfolie toe en stoof aan: 4 min/100°/snelheid 1. Voeg de geroosterde paprika's toe aan de mengbeker. Voeg water en groentenbouillon toe en kook: 15 min/100°/snelheid 1. Voeg een snuifje gerookte paprika toe en mix: 1 min/snelheid 10 (geleidelijk aan). Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.