Gemengde groenten, mangosaldo en kippenblokjes

Yield: 4 personen
Author: Clevercooking
Gemengde groenten, mangosalsa en kippenblokjes

Gemengde groenten, mangosalsa en kippenblokjes

Cook time: 40 MinTotal time: 40 Min
Dit bonte hoofdgerecht van paprika's, wortelen, courgette en mango staat bij ons regelmatig op tafel. Het is gezond, licht en smeuïg en valt ook bij kinderen in de smaak. Naast de mangoblokjes die gemengd worden met de andere groenten, serveer je er apart een mangosalsa bij die je extra pit geeft met wat chilisaus. Kies rijpe mango's die al wat zacht aanvoelen en je krijgt echt een smakelijk bord!

Ingredients

Voor de mangosalsa
  • 1 rijpe mango
  • 15 gr chilisaus, of meer indien je van pit houdt
Voor de groenten en kippenblokjes
  • 1 ui
  • 20 gr olijfolie
  • 3 wortelen
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 300 gr water
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 1 rijpe mango
  • 2 aardappels
  • 2 kipfilets
  • olijfolie
  • zout
  • paprikapoeder
  • currypoeder

Instructions

Voor de mangosalsa
  1. Schil de mango, snij het vruchtvlees eraf en doe het fruit in grove stukken gesneden in de mengbeker. Voeg de chilisaus toe en warm op: 5 min/100°/snelheid 1.
Voor de groenten en kippenblokjes
  1. Pel de ui en snij in vier. Doe in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
  2. Spatel naar beneden, voeg de olijfolie toe en stoof aan: 4 min/100°/snelheid 1.
  3. Rasp de wortelen, snij ze in de lengte in twee en snij elk stuk in halve maantjes van ongeveer 1 cm dik.
  4. Schil de paprika's en snij ze in stukken van 1,5cm.
  5. Was de courgette, laat de schil eraan. Snij de courgette in de lengte in twee en snij elke helft nog eens in de lengte door. Snij elk stuk in schijfjes van ongeveer 1cm dikte.
  6. Doe de wortelen, de paprika's en de courgette in de mengbeker. Voeg het water en de groentenbouillon toe en gaar: 10 min/100°/linksomdraai/lepeltje.
  7. Schil de mango, snij het vruchtvlees eraf en snij dat in blokjes. Hou opzij, ze worden pas op het einde van de bereiding toegevoegd.
  8. Schil de aardappels, snij ze in plakken van 0,5 cm en snij kleine blokjes van ongeveer 1cm.
  9. Voeg de aardappelen toe en gaar verder: 8 min/100°/linksomdraai/lepeltje.
  10. Snij ondertussen de kipfilets in blokjes, kruid ze met zout, paprikapoeder en currypoeder en bak ze in wat olijfolie gaar in een pan.
  11. Voeg de mangoblokjes en de gebakken kippenblokjes toe en meng: 2 min/100°/linksomdraai/lepeltje.
  12. Giet het stoofpotje af in een vergiet en laat even uitlekken.
  13. Serveer alles met de opzij gehouden, lauwe mangosalsa.