Gehaktbrood

Aantal porties: 6 personen
Auteur:
Gehaktbrood

Gehaktbrood

Bereidingstijd: 10 MKooktijd: 30 MTotale tijd: 40 M
Wist je dat je de deegfunctie van je toestel ook perfect kan gebruiken om gehakt te mengen? In no time maak je zo een heerlijk zelfgemaakt gehaktbrood zonder je handen vet en vuil te maken. Een half uurtje bakken in de oven en klaar! Serveer het gehaktbrood in mooie plakken met bijvoorbeeld noordkrieken. Lekker!

Ingredienten:

  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 10 gr olijfolie
  • 500 gr gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 50 gr paneermeel
  • een snuif nootmuskaat
  • 1 bokaal noordkrieken

Instructies:

How to cook Gehaktbrood

  1. Pel de sjalot en de look en snij in grove stukken. Doe in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
  2. Spatel naar beneden, voeg de olijfolie toe en stoof aan: 4 min/120°/snelheid 1.
  3. Laat enkele minuten afkoelen. Verwarm de oven ondertussen op 180°.
  4. Voeg het gehakt toe, het ei, het paneermeel, een snuif nootmuskaat en meng: 45 sec/deegmodus.
  5. Haal uit de mengbeker en doe in een vorm, druk wat aan met een lepel.
  6. Bak 30 min in de oven op 180°.
  7. Laat een beetje afkoelen en snij in plakken.
  8. Serveer met de noordkrieken.
Created using The Recipes Generator