Courgettesoep met basilicum en parmezaan

Aantal porties: 6 personen
Auteur: Clevercooking
Courgettesoep met basilicum en parmezaan

Courgettesoep met basilicum en parmezaan

Kooktijd: 20 MinTotale tijd: 20 Min
Dit is een makkelijk soepje waarmee je ook niet al te verse basilicum kan opwerken. Lekker van smaak en fris van kleur.

Ingredienten

  • 1 ui
  • 1 teen look
  • 10 gr olijfolie
  • 600 gr courgette
  • 1 aardappel
  • 700 gr water
  • 1 kippen-of groentenbouillonblokje
  • 25 gr basilicum
  • 20 gr gemalen parmezaan
  • peper
  • zout

Instructies

  1. Pel de ui en snij in grove stukken. Pel de look. Doe ui en look in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
  2. Spatel naar beneden, voeg de olijfolie toe en stoof aan: 3 min/100°/snelheid 1.
  3. Spoel de courgette, halveer in de lengte en snij in schijfjes.
  4. Schil de aardappel, snij in blokjes en voeg courgette en aardappel toe aan de mengbeker. Voeg het water en het bouillonblokje toe en kook: 15 min/100°/snelheid 1.
  5. Voeg de basilicum en de gemalen parmezaan toe en mix: 1,30min/snelheid 10.
  6. Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.