Béarnaisesaus

Recept afdrukken
Béarnaisesaus
Bij biefstuk/friet heeft iedereen zo zijn eigen voorkeursaus. De mijne is zonder twijfel béarnaise. Op restaurant kies ik daar dan ook steevast voor, maar de kwaliteit en smaak is toch vaak heel verschillend en niet altijd naar mijn zin. Met het resultaat van onderstaand recept kan je concurreren met de beste chef en dat zonder risico op een geschifte saus en zonder pijn in je polsen!
Aantal porties: 6 Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 35 gram gastrique
  • 6 eigelen
  • 125 gram boter, in stukken
  • Dragon, in stukken
  • Peper en zout
Bereiding:
35 gram gastrique afweken en samen met de eigelen toevoegen aan mengbeker: 3,5 min op 80 graden en snelheid 3,5. Boter in stukjes afwegen op het deksel en laten liggen 4 min op 80 graden en snelheid 3: één voor één de stukjes boter toevoegen via het deksel en naar het einde van de tijd dragon en peper en zout toevoegen

Clevercooking

Van wal en Co Com. V., Louis Vervoortlaan, Schoten, Vlaams Gewest, 2900, Belgium