Banana Bread Muffins

Aantal porties: 6 stuks
Auteur: Clevercooking
Banana Bread Muffins

Banana Bread Muffins

Bereidingstijd: 10 MinKooktijd: 20 MinTotale tijd: 30 Min
Deze muffins zijn ideaal om je rijpe bananen op te werken. Samen met de noten zorgen ze voor een lekker en gezond ontbijt of tussendoortje.

Ingredienten

  • 100 gr havermoutvlokken
  • 2 rijpe bananen (ongeveer 200 gr)
  • 35 gr kokosolie of boter
  • 50 gr kokosbloesemsuiker
  • 1 koffielepel vanille-essence
  • 7 gr gedroogde gist
  • een snuifje zout
  • 60 gr gemengde noten
  • bakspray of gesmolten boter om de muffinvormpjes in te vetten

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Doe de havermout in de mengbeker en maak er poeder van: 20 sec/snelheid 10. Haal uit de mengbeker en hou opzij.
  3. Pel de bananen en snij in grove stukken. Doe ze in de mengbeker samen met de kokosolie of de boter, de kokosbloesemsuiker, de vanille-essence, de gedroogde gist en een snuifje zout. Meng: 20 sec/snelheid 5.
  4. Voeg de opzijgehouden gemixte havermout toe en de noten en hak: 8 sec/linksomdraai/snelheid 5.
  5. Vet de muffinvormpjes in met bakspray of gesmolten boter en verdeel het mengsel over de vormpjes.
  6. Plaats 20 min in de oven op 180° en laat afkoelen.