Coming soon: Blade cover (messendeksel) voor de Thermomix TM6

Heb je de nieuwe functies van de Thermomix TM6 al ontdekt? Dan weet je dat je met dit toestel een aantal nieuwe kookmogelijkheden hebt. Je kan slowcooken, sous-vide koken, fermenteren en met begeleide recepten ook karameliseren.

Zelf ben ik ondertussen erg enthousiast over de resultaten van het sous-vide koken: vis, vlees, groenten of fruit worden in een warmwaterbad op constante temperatuur gegaard nadat je ze in een daarvoor bestemd zakje hebt gestopt en ze hebt gevacumeerd.

Wat zijn de voordelen van sous-vide koken?

In de eerste plaats kan je het product dat je wenst klaar te maken heerlijk op smaak brengen met kruiden of specerijen allerhande. Wanneer je het dan vacumeert, kunnen de smaakmakers veel beter hun werk doen dan bij het klassiek kruiden van voedsel.

Daarnaast zal de trage garing in water dat op een constante temperatuur gehouden wordt ervoor zorgen dat je ingrediënt sappig en mals blijft of malser wordt. Zelfs een taaier stukje vlees kan dankzij een sous-vide bereiding heel wat aan kwaliteit winnen.

Op dit moment moet je het klaar te maken ingrediënt in een gevacumeerde zak in het kookmandje van het toestel leggen. Anders zou het mes dat in de sous-vide modus in de mengbeker ronddraait, de zak kunnen beschadigen.

Blade cover voor de Thermomix TM6

Maar… goed nieuws! De Duitse fabrikant Vorwerk heeft een nieuwe accessoire ontworpen: de “blade cover”.

Dit messendeksel is zo ontworpen dat hij op de top van het mes geplaatst kan worden. Je legt het vacuümzakje bij het sous-vide koken bovenop de cover blade, het hoeft dan niet meer in het (kleine) kookmandje. Zo beschik je over meer ruimte om sous-vide te garen. Ook voor het klaarmaken van stoofpotjes is de cover blade een handig instrument.

Het accessoire zal beschikbaar zijn vanaf oktober/november 2019 en kost €20 inclusief BTW.

Wil je meer weten over de nieuwe functies van de Thermomix TM6? Boek een demo op clevercooking.be/thermomix-demo en lees alvast mijn artikel met recepten om meteen aan de slag te gaan met de nieuwe mogelijkheden.